TICA show

Det tar på krafterna att vara ute och fara i världen, så har varit lite trött efter helgens äventyr.
Lovade ju lite bilder och uppdatering 🙂
Helgens utställning var en TICA utställning vilken skiljer sig en hel del från de vi brukar deltaga i. De finns fem utställningsringar där katterna visas i samtliga ringar för samtliga domare. Nu hade Lise och jag bara anmält till de tre kongressringarna och våra katter tävlade därför bara mot ragdolls.
Barney fick här tävla i vuxenklass eftersom gränsen är 8 mån och jag tror han var en av de yngsta. De var 12 bruna bicolourer både honor och hanar i gruppen och domaren bedömde katterna i rask takt, ca 20 – 25 sek per katt så det var snabbt över.
Första bedömningen var Best of color där domaren rangordnade och delade ut band till de fem bästa katterna genom att placera olikfärgade band på burarna.
Barney fick placeringarna 5, 4 och 5 i de tre ringarna, vilket jag var ganska nöjd med.
Han gick ju tyvärr inte vidare till nästa bedömning där domaren sedan delade ut band till de tre bästa katterna i Best of division. I den tredje och sista bedömningen rangordnade domaren sedan de tio bästa katterna i Best of breed. Då prenterades också katterna för publiken och domaren berättade varför om sin bedömning och val av katt.


Lises vackra Martina klarade sig väldigt bra och slutade med placeringarna 2, 5 och 5 i Best of Breed 🙂

Hon fick också ta emot flera priser när utställningen närmade sig sitt slut, bl.a. uppfödarnas pris för Best oldie. Lise gick minsann inte tomhänt därifrån och det var mycket extra grejor som skulle få plats i resväskan hem 🙂

Det var kul att prova en sån här show och jag tror nog vi kommer att pröva på det igen. Vem vet, kanske redan nästa vår när de har en stor TICA show på andra sidan sundet.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2014 Eva Mourujärvi

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.