Showtime i Hässleholm

I helgen var det utställningsdags igen för några av katterna 🙂
Lördag och söndag var bara Yoldia och Effie med, men söndag fick även lilla Guccina prova på att ställas ut.
Kändes ju lite extra lyxigt att bara ha en kvart till utställningsplatsen Qpoolen i Hässleholm, så pass korta körsträckor är vi verkligen inte bortskämda med när vi åker på kattshow, ha, ha.
På lördagen visades tjejerna upp för polska domaren Anna Wilczek som gillade dem båda vilket belönades med Ex 1 och Yoldia även med ett CACS cert.
Vid BIV:et var det fyra blå bicolorer alla av riktigt hög klass och där valde Anna att placera Yoldia som etta och Effie som tvåa 🙂
Yoldia vann senare även nomineringen och Effie blev åter tvåa och hennes showdag tog därmed slut.
När det blev dags för panel röstade alla tre domare på Yoldia som därmed Best in show, helt fantastiskt 🙂
På söndagen hade vi Marie Westerlund till Yoldia och Effie och danske domaren Bette Lind till Guccina.
Även Marie gav tjejerna toppbedömningar, men nu blev det ombytta roller så Effie fick BIV:et och nomineringen, medan Yoldia fick sitt femte CACS certifikat men förlorade nomineringen till en supersnygg birmahona som hon mött en antal gånger tidigare.
Guccina fick en fin bedömning hos Bette som dock inte var så förtjust i hennes fluffiga päls 😉
I panelen blev det sedan full pott igen då Effie fick alla domarrösterna och blev Best in show! Mycket stolt matte kan jag tala om 🙂
Det blev verkligen två helt otroliga dagar som jag dessutom fick tillbringa tillsammans med mina fantastiska uppfödarvänner, underbart!
Detta var nu Effies fjärde BIS vilket innebär att hon på söndag när vi åker på show i DK har chans att bli Junior Winner om hon lyckas få ett femte BIS där!
Kommer att vara fruktansvärt nervös på söndag, det är ju så himla nära nu och det är sista chansen att få titeln eftersom Effie redan helgen efter fyller 10 månader och går upp i vuxenklass.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018 Eva Mourujärvi

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.