Jag är upprörd!

herkules_8
 I går skulle Herkules få en ny genomgång av sina tänder och Kloe skulle kastreras, så på morgonen lämnades båda katter på veterinärkliniken.
Under fm ringde de och hade då konstaterat att Kloe var en kille och inte kunde kastreras!!!
Jag upplyste dem om att det var en omöjlighet och att de måste ha förväxlat katterna vilket stämde.
Aate hämtade hem katterna på em och undrade sig över att båda hade på sig kragar…
När jag sedan kom hem på kvällen blev jag fullkomligt bestört när jag upptäckte att i de hade öppnat buken på Herkules och faktiskt försökt att kastrera honom!!!
Idag har jag haft flera samtal med kliniken som ursäktar sig med att burarna blivit förväxlade. Det må vara hänt att det skett ett misstag där, men hur en veterinär kan missta sig och inte se skillnad på en stor maskulin hankatt utan tro att det är en hona är för mig helt obegripligt.
Detta är något oförlåtligt som aldrig skulle få hända, och jag hoppas verkligen kliniken kommer att se över sina rutiner så att detta stannar vid en engångsföreteelse.
Känns dock som att det är på sin plats att lämna in en anmälan på den aktuella veterinären som gjorde ingreppet.

Idag mår lyckligtvis Herkules bra efter omständigheterna, även Kloe har snabbt återhämtat sig efter kastreringen.
Tyvärr har nu både jag och flera andra totalt tappat förtroendet för denna kliniken, känns otroligt trist 🙁

 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2015 Eva Mourujärvi

9 svar på ”Jag är upprörd!

  1. Det är ju helt otroligt och verkligen helt oacceptabelt!! Vilken klinik är det? Kan ju vara bra att veta så att man kan undvika att åka dit med djuren. Kram Maria på Linden

  2. Det var det värsta jag har hört! Tycker absolut att du ska göra en anmälan, det hade jag gjort utan att tveka! Oacceptabelt!

  3. Oh nej, stackars Herkules 🙁 Skönt ändå att katterna mår någorlunda bra efter omständigheterna. Tycker att du ska anmäla kliniken. Det är fruktansvärt! Kramar Lovisa Dumpel

    • Herregud stackars er! Jag tycker verkligen att du ska anmäla dem! Dem jag har hört mest dåligt om är Lunds djursjukhus och Haga veterinären… nu sist när jag skulle kastrera min hankatt, råkade det komma fram att djursjukvårdaren skulle kastrera honom, men då sa vi stopp och det gjordes av en veterinär, man blev faktiskt lite mörkrädd av denna info, annars är vi väldigt nöjda med dem… tror mycket som händer bakom stängda dörrar inte är saker som vi djurägare hade gillat…

  4. Usch, vad ledsen och arg jag blir när jag läser detta. Stackars Herkules, helt i onödan… Detta får inte hända, jag hade anmält så inte fler drabbas.

    Ett tips är att ta på honom en body istället för tratt, tror det är bekvämare för honom och andra katter kommer inte åt såret.

  5. Detta är bland det sjukaste jag hört. Blir så upprörd. Oacceptabelt!!! Du borde absolut anmäla. Kramar Martina Brezac och vilddjuren koby och Mozart

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.