April har fått en kattunge!

 Strax efter lunch beslutade jag mig att åka till djursjukhuset med April då inget mer hänt och värkarna helt stannat av. Efter en lång väntan där med röntgen, provtagning och tre ggr ultraljud där det konstaterades att det fanns en unge togs till slut beslut att plocka ut den med kejsarsnitt.

Operationen gick bra och efter ett tag kom personalen ut med en pytteliten unge hopkrupen som en boll. Den låg helt stilla och gav inte ifrån sig några ljud men andades. Jag stoppade in den under tröjan vid bröstet för att få upp kroppstemperaturen. Sen kom Aate med lite kattungemjölk och till min stora överraskning sög den lille i sig flera ml 🙂 lite senare fick den också vätska under huden av personalen. Nu piggnade han ( tror det är en kille ) till ordentligt och det kändes mer hoppfullt 🙂

Väl hemkomna var April mkt orolig men också lite rädd för den lille varelsen som så plötsligt dykt upp. Resten av kvällen fick jag sitta bredvid bolådan och försöka få henne att stanna kvar och vänja sig vid den lille. Inför natten fick vi sätta bolådan i Aates säng och han fick lägga beslag på soffan. April har varit i och ur lådan många gånger under nattens lopp, men sakta men säkert börjar hon förstå sin uppgift som mamma ❤️ Lillen diar, men så mycket mjölk finns inte än men jag hoppas på att det rinner till nu hon börjar äta och inte stressar så mycket. När jag vägde honom i går kväll vägde han 97 g vilket är ett bra utgångsläge. I morse stod han still på samma vikt, men jag hoppas han börjar gå upp under dagen.  
    
 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.