Effie Best in show i Vårgårda :)

Efter en tidig uppstigning och lite drygt 3 timmars bilresa i fantastiskt väder anlände vi till Tångahallen i Vårgårda, kul att se anläggningen även sommatid 🙂
Det blev en spännande showdag för tjejerna Yoldia och Effie som båda skulle upp till Domare Hanna Jensen. Hon har ju dömt båda senast i Malmö i våras och jag var väldigt spänd på att höra hennes bedömning speciellt på Effie som växt till sig rejält sedan sist. Men också för att detta var Effies premiär i klass 9 där hon nu ska tävla mot vuxna katter endast 10 månader gammal.
Båda fick superfina bedömningar och Hanna bekräftade min egen åsikt om att Effie har längt sig i kroppen och inte är så kort längre. Dock är hon något överviktig och det gör ju att hon verkar kortare än hon faktiskt är. Pratade men en annan domare förra helgen som menade att hon nog kommer att bli ganska lik Yoldia i kroppslängden när hon är färdigutvecklad, ja det får vi ju se så småningom…
I varje fall fick båda fantastiska omdömen och även komma tillbaka för nominering. Något BIV blev det tyvärr inte då det bara var de två blåa bic idag.
Fyra honor kallade Hanna upp för NOM varav hon placerade Yoldia på fjärdeplats med motiveringen att hennes päls i dagsläget var i för dålig kondition p.g.a. avsaknad av underull. En Turkisk Van blev trea, en fin exoticpadda tvåa och till min stora glädje och överraskning knep Effie nomineringen 🙂
När det senare på em var dags för panel tävlade Effie mot en ragdoll och en perser. Domare var Hanna Jensen, Kristina Rautio och Irene Eek Magnusson, av vilka de två senare inte tidigare dömt Effie. Men det blev en enig domartrio som alla gav sina röster till Effie, helt fantastiskt roligt och detta på hennes tiomånadersdag, underbart 🙂Otroligt stolt matte och uppfödare idag 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.